sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Raksaviikko 1-5: Tontilla ollaan

Noniin, tässä sitä ollaan jännän äärellä. Oltiin jo melkein hankkimassa läheiseltä alueelta peltotonttia, ihan kiva sekin, mutta onneksi päädyttiin kuitenkin tähän ratkaisuun. Nyt tontti tuntuu juuri oikealta valinnalta meille. Naapurikin on kaatanut tontiltaan puut ja näkymä on auennut lisää. Aluksi tontti oli pelkkää varjoisaa metsää, mutta sain heti vision siitä, miten meidän unelmien koti tontille istuu. Siitä se ajatus sitten lähti ja nyt ollaan jo valettu perustuksia.Tiheän korkean metsän takaa alkaa jo hahmottua näkymä kauas pelloille, kun metsuri on ollut tontilla muutaman tunnin.

Pintamaa on kaivettu pois ja kallio odottaa louhimista. Onneksi louhimista ei tullut paljon ja kaiken louheen voi jättää tontille tienpohjaksi. Luontoäiti oli täydellisesti suunnitellut rakennuspaikan tähän.

Sateinen syksy ja talvi muodostivat rantaviivaa tontin edustalle. Veikkaan että viime kesänä hankkimani kiikarit tulevat olemaan kovassa käytössä. Olen aina ollut kiinnostunut luonnosta. Eteen avautuvilla pelloilla viihtyy kurjet, ketut ja peurat. Hauskaa seurattavaa näkyy siis kaikkina vuodenaikoina.

Siinä se on. Sorapeti ja lautamuotti odottamassa raudoitusta ja betoniautoa. Ensimmäiseen ruutuun on tulossa työtila ja toiseen ruutuun autotalli. Asuintilat ovat siis kokonaan ylemmässä kerroksessa.

Perustukset valmiina ensimmäiselle harkkokierrokselle. Bitumikaista tulee vielä väliin.

Loppusyksyn komea "järvi" alkaa jo kuivumaan. Toivomme kuitenkin leudon taven jatkuvan, koska se takaa muuraustyön sujuvan etenemisen. Juhannuksena pitäisi sitten päästä kunnolla sisätöihin.
Olen lähdössä reissuun, mutta kun palaan, niin seinien pitäisi olla jo hyvässä vauhdissa. Parin viikon päästä kertoilen kuulumiset ja miten Villa Mustan rakentaminen on edistynyt. Lisäksi tulossa pari vinkkiä valaistuksen hankintaan ja suunnitteluun. Kokemukset suoraan Kiinasta tehdyistä hankinnoista askarruttavat varmaan muutamia muitakin rakentajia. Stay tuned!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti