lauantai 24. maaliskuuta 2018

Raksaviikot 6-12 Seinää nousee

Tänä talvena on ollut pitkiäkin pakkasjaksoja ja hitaanlaisesti käy kivien latominen, eikä valujakaan voi kovalla pakkasella tehdä. Pikkuhiljaa kuitenkin seinää on noussut, mutta mistään suurista edistysaskeleista on ehkä turha puhua. Taustalla on sitten ollut aikaa tehdä hankintoja ja päätöksiä tulevaa kevättä varten. Ikkunatoimittajaksi valikoitui Skaala. Hieman kuitenkin vielä askarruttaa ottaa ikkunat ja ovet Skaalalta, koska yritys on edelleen taloudellisesti heikoissa kantimissa. Ei siinä muuten mitään, mutta reklamaatiot jää kokonaan hoitamatta konkurssitilanteessa. Myyjä kyllä vakuutti, että tanskalaisten sijoittajien ansiosta, yritys on nyt vahvempi, kuin vuosikymmeneen. Nähtäväksi jää, miten yhteistyö sujuu. Maalämpö, lattialämmitys ja IV-kone päätettiin ottaa Lännen Maalämmöltä (linkki). Lueskelin aika paljon eri toimittajien pumpuista ja hyviä tehokkuuslukuja niittänyt, saksalainen Stiebel Eltron vaikutti luotettavalta. Täytyy myöntää, että vertailin hintoja luvattoman vähän.. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisi hintaakin enemmän, joten teimme valintamme melko nopeasti. Tykkään siitä, että samalta toimittajalta tulee isompia kokonaisuuksia. Silloin asiakkuus pysyy myyjälle kiinnostavana ja oma projektinhallinta helpompana. Kannattaa tutustua myös Stiebel Eltronin IV-koneeseen. Tehokkusluvut lämmön talteenotossa olivat jopa niin hyviä, että jäin miettimään olivatko ne tottakaan :D Tuote on ihan uusi Suomessa ja meille asennetaan pumppu ihan ensimmäisten joukossa. Nähtäväksi jää, mikä sen suorituskyky sitten käytännössä on.Seinät alkavat kohta lähestymään välipohjakorkeutta. Valekyljet ja terassin anturat ovat paikoillaan. Tässä nousee nyt talon kellari, eli työtila ja autotalli.

Ollaan muuten oltu tyytyväisiä rakentajaan, mutta hän tuntuu unohtelevan asioita. Väliseinästä oli unohtunut pari kojerasiaa ja anturasta oli unohtunut läpivienti. Tämä tuottaa lisätyötä hänelle ja tietty harmittaa meitä. Sovittiin, että vastaisuudessa hän ilmoittaa, kun seuraava valu on tilattu. Siten ehditään ajoissa tarkastamaan, että kaikki on paikoillaan ja tehty kuvien mukaan.

Kevättä saadaan vielä tovi odotella. Tonttimme ei ole aurinkoinen, joten ilmasuunnista tai sijainnista ei ole apua. Kyllästyttiin etelästä paahtavaan aurinkoon edellisessä talossa ja nyt ihan tarkoituksella etsittiin vähän varjoisempaa paikkaa kodille.

Siinä tärkeimmät tällä kertaa. Lisää juttua mm. valaistuksen suunnittelusta myöhemmin. Ainiin.. ja löydettiin takka. Siitäkin lisää juttua sitten tuonnempana!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti