perjantai 30. maaliskuuta 2018

Vanha takka muuttaa uuteen taloon

Tein ehkä elämäni parhaan löydön Torista. Olin jo päättänyt, että muuraan itse avotakan tulevaan taloon, mutta sitten ihan sattumalta löysin Torista Kastorin Tevi takan. Kastorin Tevi on himoittu design -esine ja ihastuttiin sen hauskaan ulkonäköön heti. Lisäksi se on kooltaan juuri sopiva. Meille on tulossa aika kompaktit neliöt, joten siro takka sopii paikkaansa hyvin. Alusta saakka oli selvää, että meille ei ole tulossa varaavaa takkaa, koska ollaan panostettu energiatehokkaisiin rakenteisiin ja maalämpöön. Itse asiassa, varaavaa takkaa olisi voinut polttaa vain ehkä kylmimpinä vuodenaikoina, muuten asuintilat kuumenevat liikaa. Tykkään elävästä tulesta sellaisenaan, ilman lasiluukkua, joten avotakka olisi ollut valintamme joka tapauksessa. Torilöytö teki vaan hommasta paljon helpompaa ja tottakai edullisempaa.

Tevi oli muuten hyvässä kunnossa, mutta vähän teräsvillaa ja liesimustaa valurautapinta vielä kaipailee.
Siinä hän on koko kauneudessaan. Tevi odottaa nyt varastossa tulevaa syksyä ja asennusta uuteen kotiin. Rakastuin juuri tuohon kupariseen huuvaan, eikä noissa söpöissä jalossakaan mitään valittamista ole. Hinta varsinkin oli mukava. Maksoin takasta 200 euroa ja olisin ehkä maksanut enemmänkin. Ainakin varaavaan takkaan verrattuna rahaa säästyy useampi tonni. Toki, lämmitysenergiaa tästä persoonallisesta avotakasta ei voi paljoa ammentaa, mutta estetiikkaa sitten senkin edestä.

Tämä symppis takka sopii hyvin Pääsiäisen teemaan, joten sattuipa löytymään sopivaan aikaan. Seuraavana pääsiäisenä tämän takan loimussa saadaan toivottavasti jo nauttia elämästä uudessa kodissa! Oikein ihanaa ja aurinkoista Pääsiäistä kaikille jotka tänne blogin alkutaipaleella ovat jo eksyneet :)2 kommenttia:

 1. Aivan mahtava löytö! En ole tuota takkaa ennen nähnytkään mutta ihastuin kyllä heti, upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo :)
   Hitsi kun ei malttais odottaa, että näen sen omalla paikallaan..

   Poista