perjantai 4. toukokuuta 2018

Raksaviikot 12-18: Ollaan vietetty välipohjan harjakaisia!

Muutama viikko on vierähtänyt ja ollaan samalla suunniteltu sisäpintoja sekä pihaa. Piha on vielä ihan mysteeri, mutta pinnat etenkin märkätiloissa alkavat jo hahmottumaan. Oltiin saunassa jokin aika sitten ja siinä oli pieni pätkä seinää lasiseinän alapuolella. Seinä oli laatoitettu ihan tavallisella keraamisella laatalla. Koskin laatan pintaa varovasti, koska oletin sen olevan kuuma. Se ei kuitenkaan ollut kuuma, vaan päinvastoin, viileä. Itseasiassa puupaneeli oli paljon kuumempi kädelle. Siitä alettiin sitten pohtimaan laattaa vaihtoehtona saunan perinteisille paneeleille. Lisäpontta asiaan tuo se, että meidän molemmat koirat rakastaa saunomista. Siten siis laatta olisi loistava vaihtoehto, jotta vältytään kynnenjäljiltä ja lauteet olisivat myös helppoja pitää puhtaana. Nyt on tullut todella laadukkaan näköisiä puujäljitelmälaattoja markkinoille. Sellaisista isoista laatoista kun tekisi laattapinnan ja vielä saumaisi sen epoksilla, niin aika helpon pinnan saunaan saisi. Seinistä en ole vielä ihan varma... Se homma hahmottuu varmaan vähän myöhemmin. Pitänee käydä saunomassa yleisissä kaakelisaunoissa. Kertokaa myös toki kokemuksia puolesta ja vastaan! Yllättävän vähän saunan laatoittamisesta on mitään tietoa netissä. Vaikka suomalaiset ovat saunojakansaa, niin se sauna ei kyllä ole muuttunut yhtään viimeisen 200 vuoden aikana. Onkohan sauna edelleen vähän tabu aihe suomalaisille?



Tässä mentiin muutama viikko sitten. Talvi ei tahtonut hellittää millään.

Pikkuhiljaa kuitenkin seinät nousevat ja voidaan alkaa odottelemaan ontelolaattoja
Tadaa! Olipa hieno hetki, kun iltapäivällä saatiin kävellä onteloiden päällä. Tuntui että nyt tästä oikeesti tulee jotain, eikä kaikki ole vain ikuista haaveilua ja suunnittelua. Myös näkymät alkoivat hahmottumaan ihan uudella tavalla. Näköala peuroja ja lintuja vilisevälle pellolle oli yksi tärkeimmistä syistä, miksi me tämä tontti varattiin. Kiikarit on jo hankittuna ;)
Rinnetontin hyviä puolia ovat yleensä mm. näköalat. Ei sen niin väliä mitä ikkunasta näkyy, kunhan silmä saa vaeltaa kauas, kun siltä tuntuu. Toinen hyvä juttu ainakin koiran omistajan kannalta on se, että piha on aika kuiva, myös kura-aikaan. Huonoista puolista voisin mainita taas tuulisuuden ja sen, että tasaista nurmikkopihaa on hankala järjestää. Sille joka ei tykkää ruohonleikkaamisesta kesäisin, se on tietysti hyvä juttu, mutta kun mun puoliso tykkää ajaa nurmikkoa, niin se tästä nyt vähän puuttuu :D
Tykästyin näkymiin sen verran, että kellarin työtilan oveen piti saada suurempi lasiaukko, vaikka aluksi ajattelin että edullisimmat umpiovet riittää. Eipä se lasiaukko tainnut sitten lopulta tuoda juuri mitään lisäkustannusta. Ovet ja ikkunat ollaan jo tilattu Skaalalta.
Alapohjan sorastus tuli juuri ennen onteloita. Tähän kohtaan tulee aikanaan tekninentila.

Alusta asti oli selvää, että mistä tahansa muusta voin tinkiä, kunhan saan lämpimän autotallin ja sen myös sain! Ei siis raavita enää auton ikkunoita aamuisin.

Siellä se näkyy, meidän tuleva koti! Yritän keskittyä nyt vaan siihen, enkä ollenkaan tuohon kasaan sen edessä... En tiedä mitä tästä pihasta tulee, mutta toivottavasti jotain pelastavaa vielä keksitään. Ihanaa kuitenkin, että kesä jo koputtelee, sitkeän talven jälkeen ja aurinkokin välillä pilkahtelee.

Kiitti kun kävit! Muistathan laittaa infoa ja kokemuksia laatoitetuista saunoista, jos sellaisia olet jossain joskus kokeillut. Olisi kiva kuulla mielipiteitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti